Бивш съратник на Ива Митева извади на светло кирливите ѝ ризи и я обвини

ива митева

„Ива Митева притежава рядко нахалство и дебелокожие.“ Това написа в профила си във Фейсбук Николай Радулов, експерт по национална сигурност, бивш секретар на МВР, един от депутатите, които напуснаха групата на Има такъв народ.

Вчера стана ясно, че бившият председател на Народното събрание Ива Митева ще бъде лидер на най-новия политически проект в България – коалиция „Заедно“. Другото знаково лице в нея е Любомир Каримански. Той и Митева са ексдепутати от партията на Слави Трифонов.

„От началото на 47 Народно събрание убеждаваше мен и други депутати от ИТН, че трябва да напуснем ИТН, че не ни ценят и ни използват, че ни карат да натискаме копчетата без собствено мнение“. Когато напуснахме изведнъж се обърна и ни обвини че сме предатели“, разказва Радулов.

Той твърди, че тя е инициаторът за свалянето на Никола Минчев като председател на НС, защото хората от ГЕРБ я били убедили, че ще стане или председател на парламента или министър-председател на едно ново правителство.

“Прекрасно знаейки причините, поради които напуснахме парламентарната група, публично ни обвиняваше, че сме се продали за пари, постове и места в листите на ПП. Не можеш непрекъснато да интригантстваш и лъжеш безнаказано. Видях как по време на протеста срещу безумното сваляне на Никола беше побледняла и умряла от страх и си уреди да я закарат в къщи с линейка. Проект, в който участва тя, е предварително обречен!“, завършва поста си Николай Радулов.