Даниел Митов: ПП и ДеБъ се правят на умрели лисици, ясно е, че се целят в местните избори наесен

даниел митов

Да не предпоставяме неща, преди да са минали избори. Разликата си е разлика, аз съм убеден, че по време на изборите ще се увеличава. Едно и едно не прави две в такива случаи. Така Даниел Митов, заместник-председател на ГЕРБ, коментира данните от социологическото проучване на „Тренд” за резултатите от изборите, ако те бяха днес.

„Чувам ПП и ДБ да си говорят как не е нужно да има правителство, трябва да се ходи на избори 2 в 1. Те се целят в местните избори, защото мислят, че има шанс да вземат големите общини. Те си го говорят това от доста време, това е непубличен разговор”, съобщи той, цитиран от Нова телевизия.

Митов добави, че те са готови да оставят Радев да управлява още половин година, а пък говорят от друга страна за импийчмънт.

„За да правим оферта за управление, трябва да е ясно кой влиза в парламента и кой не. Ако ние имаме достатъчно сила, възможни са варианти от типа този, който опитахме и последния път – експертен кабинет, без ярки политически лица. Ние отиваме за победа. Това значи да се борим за максимално голям брой народни представители, за да не зависим чак толкова от волята на политически играчи, които са крайно безотговорни”, смята политикът от ГЕРБ, цитиран от novini.bg

На въпрос за това дали има притеснения, че лидерът на партията ще влезе в следващ списък „Магнитски”, той коментира: „Това не е послание към лидера на ГЕРБ, а към институциите у нас. Няма им се доверие. Ние знаем какво трябва да правим. Трябва да знаем оттук насетне като държава да продължим усилията, но да продължим разумно, за да не правим реформа на реформата.”
Той не коментира дали Борисов е викан в американското посолство непосредствено преди излизането на списъка.

„Надявам се Владислав Горанов да е невинен и се надявам той да може да го докаже”, допълни той.

„Партньорството ни с американците е прекрасно. Без ГЕРБ не се формират мнозинства в парламента и политическия живот като цяло. Да не се поставя под съмнение отношението на ГЕРБ с партньорите ни в САЩ. Не само не е влошено, то е добро, каквото е било винаги, тепърва ще го виждате. Не намекват, че Борисов трябва да се оттегли. Посланик О’Брайън каза, че имаме проблем, той е институционален, нямаме доверие, че правосъдната система работи така, като трябва да работи в една демократична държава. Това е посланието, не е послание към Пешо, Гошо, може и Тошо да добавя”, каза още той

 


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории