Само в 7DniSofia.bg

Иван Демерджиев с похвално слово за МВР: Връщало се доверието на хората

иван демерджиев

Служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев присъства на годишния отчет за работата на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОДМВР) в Перник, съобщи регионалният говорител на полицията Венцислав Алексов.

„Вие и всички останали служители на МВР показахте, че поемате задачи там, където никой не се наема; че можете да се организирате и да действате много бързо; че не сте загубили рефлексите и навиците, които изисква от вас службата“, каза министър Демерджиев, цитиран в прессъобщение на полицията.

„За разлика от много хора, ние служим на държавата, а не работим за нея. Това започва да се оценява от хората и от обществото като цяло“, заяви той.

Министърът открои добрите резултати в работата на пернишката дирекция, подчертавайки доброто ѝ взаимодействие с останалите структури от правоохранителната система на местно и национално ниво.

Директорът на ОДМВР – Перник старши комисар Павел Млеканов представил отчета за дейността на институцията за предходната година пред състава ѝ, информират още от полицията.

В отчета за работата на ОДМВР – Перник са изнесени данни, според които през изминалата година на територията на областта са регистрирани 1474 престъпления. От тях 1358 са криминални, а 116 икономически. Броят на разкритите деяние е бил 738, което в процентно съотношение се равнява на 53,12%. Налице е и повишаване на разкриваемостта на престъпленията с около три пункта.

През 2022 г. с най-голям относителен дял от са кражбите (444). Разкриваемостта им също се е увеличила с 2% в сравнение с 2021 г.

От годишния отчет на полицията в миньорския град става известно и че през изминалата година на територията на региона са регистрирани 600 пътни инцидента или с 66 повече за същия период на 2021 г.

От ОДМВР посочиха на срещата, свързана с годишния им отчет, че повишаването на ефективността при контрола и организацията на движението по пътищата е постоянна тяхна задача, която ще бъде прилагана за предотвратяване на пътния травматизъм.

В събитието участваха също заместник-министърът на вътрешните работи Емил Ганчев, областният управител на Перник Людмил Веселинов, кметът на общината Станислав Владимиров, представители на институции и административни подразделения, информират от полицията.