Томислав Дончев отсече: Ще бием Киро и Асен на изборите, при това с голяма разлика!

томислав дончев

Достатъчно силни и консолидирани сме, за да победим „Продължаваме промяната“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

ГЕРБ-СДС се регистрира за изборите на 2 април.

 

Томислав Дончев, Румен Христов и Цветомир Паунов представиха документите в ЦИК.

 

Очакваме да сме първа политическа сила. Но и разликата между първата и втората политическа сила да е голяма, за да се улесни съставянето на редовно правителство, от което България има нужда“, заяви след регистрацията Румен Христов, лидер на СДС, предаде Новини.бг.

Имаме амбицията и силата да сме първи, категоричен бе Томислав Дончев. Входирахме 9999 подписа, но иначе сме събрали 4 пъти повече, допълни той.

Достатъчно силни и консолидирани сме, за да победим „Продължаваме промяната“, коментира зам.-председателят на ГЕРБ.

„Единственият проблем, единствената ми забележка във връзка с ПП и ДБ, е, че това обединение затруднява създаването на управленско мнозинство“, каза още Дончев.

 

Той заяви, че най-важното е България да излезе от циклите на политическа парализа, в които е в последните две години. Политиката да се превърне не в технология на перманентния скандал, а в това, което трябва да бъде публична среда, която е в състояние да произвежда решения, защото България е заобиколена от много бури, самата страна е изправена пред кризи и предизвикателства и има нужда от някой, който да носи отговорност и да взема решения, коментира Томислав Дончев. Най-важно е този двугодишен цикъл от политическо безвремие да приключи, подчерта той.

 

Дончев коментира, че при своите разговори никога не е бил натискан нито за смяната на Бойко Борисов, нито за коалиция с ПП и ДБ:

„За последно бяхме в резиденцията на американското посолство преди седмица и не си спомням някой да ни е натискал за нещо“, каза Дончев.

 

Ние не сме податливи на натискане, врагът е апатията, която ражда чудовища. Вероятно списъкът „Матнигниски” ще има влияния в резултатите от изборите, но как трябва да гадаем. Единственото сигурно, е че това е ярко доказателство, че ние не умеем да решаваме проблемите си в България”, допълни още Томислав Дончев.

 

Дончев каза, че законът за главния прокурор не е бил обсъждан в резиденцията на американското посолство.

 

В отговор на въпрос дали Владислав Горанов все още е член на ГЕРБ Томислав Дончев обобщи, че бившият финансов министър е член на партията, но не заема никакви ръководни позиции.

 

Днес изтича срока за регистрация за извънредните парламентарни избори. До 17 часа партиите и коалициите могат да подадат своите документи за участие във вота. До момента 16 партии и 5 коалиции са заявили желание да влязат в битката за новия парламент.