Само в 7DniSofia.bg

Напрежение в Банско! Пред общината е пълно със…

Таксита

Шофьори на така наречените таксита „копърки“ осъмнаха днес пред общинската сграда в Банско, за среща с ръководството на общината, за да споделят проблемите си, защитавайки правото си на работа. Напрежението сред превозвачите в Банско ескалира след като десетки таксита бяха извадени от строя и дерегистрирани заради категорично установена от полицията и ДАИ незаконна дейност.

Миналата седмица институциите направиха проверка на такситата-леки коли и микробуси, които извозват туристи към Бъндеришка поляна и се установи, че голяма част от тях нямат лицензи, работят на „черно“ и извършват дейността си нелегитимно.

След проверката, освен съставените актове, колите бяха дерегистрирани и спрени от движение, което провокира гнева на собствениците им. Днес двама представители на този вид превозвачи се срещнаха с ръководството на общината, за да споделят проблема си. След срещата разговор станало ясно, че единственото правилно решение, е да си извадят нужния за такъв вид дейност лиценз, за да могат да работят необезпокоявано.

Припомняме, че почти всяка година има напрежение между редовните и нередовни превозвачи в Банско. Шофьорите буквално се бият за клиенти, което прави изключително грозно впечатление на туристите в курортния град. Нагли водачи на таксита-копърки буквално издърпват хората от опашките, за да им предложат услугите си, които са по-скъпи от тези на лицензираните таксиметрови автомобили. Преди дни, съобщихме за физически сблъсък, бой, между превозвачи пред очите на десетки клиенти.

Някои от копърките возят на 15 лева на километър, което буквално взривява напрежение в превозваческия бранш. „Возят нелегално, не плащат данъци, дерат туристите с високи цени, на всичко отгоре нагло пречат на редовните превозвачи да си вършат работата, коментираха хора от бранша в курортния град. Проверките на полиция и ДАИ ще продължат, докато проблемът с „копърките“ не бъде изкоренен.