Само в 7DniSofia.bg

Даниел Митов се ядоса на президента: Радев гази директно решенията на Народното събрание

даниел митов

По думите му механизмът за контрол на главния прокурор трябва и ще бъде приет

„Президентът гази директно решенията на Народното събрание. Влиза в ролята на представител на изпълнителната власт, въпреки че няма такова право. Хареса му да държи както президентството, така и изпълнителната власт“, заяви пред БТВ Даниел Митов от ГЕРБ.

„Когато става въпрос за потенциални санкции срещу Русия по отношение на ядрената енергетика, директно погази решението на Народното събрание, което е ясно в подкрепа на Украйна“, допълни той.

„След тези избори, ако нямаме достатъчно ясна управленска формула и редовен кабинет, ще започнете да чувате тезата, че може би не е лошо един лек авторитарен период да изживеем, за да подредим нещата“, каза още Даниел Митов.

„ГЕРБ със сигурност ще представи кабинет, но не е ясен форматът му. Партията ще види програмите на останалите и ще прецени с кого може да се коалира, като единствено БСП е идеологически далече“, каза Митов.

По думите му механизмът за контрол на главния прокурор трябва и ще бъде приет.

„Ние ще подкрепим текст, за който знаем, че Конституционният съд е казал този текст е ок и не противоречи на нормите на Конституцията“, каза Митов.