След ледения душ от „Юнайтед Груп“, на „Герена“ ще вземат крайни мерки

наско сираков мъри

Студен душ обля „синя“ България, след като „Юнайтед Груп“ на сръбския бизнесмен Драган Шолак се отказа от столичани и потвърди това с официална позиция до медиите.

Неприятният за „сините“ развой на събитията утежнява още повече ситуацията в Левски, който е с натрупани многомилионни дългове. При очертаващия се фалит на клуба временното спасение е да последват спешни продажби на футболисти, пише blitz.bg.

Ръководството начело с Наско Сираков се принуждава да предприеме този ход, рязко променяйки курса. Напоследък Станимир Стоилов обясняваше, че Левски няма да се разделя с титуляри и целта е надграждане. Сега обаче „сините“ са готови да продават, за да влязат постъпления в празната каса на клуба.

В последните месеци на „Герена“ отхвърлиха няколко предложения за свои играчи.

Kaкто по-рано се разбра, руснаците от Сочи изпратиха оферта на стойност 1,7 милиона евро за Хосе Кордоба. Наско Сираков обаче я отхвърли, тъй като не желаеше да продава никой от основните футболисти, вярвайки, че прословутата сделка с „Юнайтед груп“ ще стане факт. Босът на Левски отказа изгодна оферта за централния защитник и от Брьондби, както и от САЩ.

Интересът на Сочи към панамския национал е актуален. Трансферният пазар в Русия ще затвори на 22 февруари. За момента Сочи не се е подсилил с централен защитник. Брьондби обаче вече няма как да привлече Кордоба, тъй като пазарът в Дания затвори. Този в САЩ пък е отворен чак до 24 април.

Сираков и компания са готови да изслушат предложения за всеки свой играч след провала на сделката с „Юнайтед Груп“. В последните месеци обект на интерес от чужди клубове, освен Кордоба, бяха още Андриан Краев, Уелтън и Ноа Сонко Сундберг.

Турция също е възможна дестинация за някой от възпитаниците на Станимир Стоилов. Пазарът там затваря на 18 февруари. Трансферите в Унгария пък могат да се осъществяват до утре, в Швейцария – до четвъртък. В Чехия, също като в Русия, пазарът е отворен до 22 февруари. В Китай и Полша – до 28 февруари, а в Норвегия – чак до 31 март.