В София е ад! Вандали съсипаха подлез. Кметът на района: Така или иначе не е ,,цвете“, но…

r-945-540-pozhar-podlez

„Снощи неизвестни лица са подпалили хартии и кашони в подлеза на булевардите “Гоце Делчев” и “България”. Съоръжението така или иначе не е “цвете”, но с този инцидент положението става нетърпимо“. Това съобщи във фейсбук профила си кметът на район „Триадица“ Димитър Божилов.

„Към района за поддръжа са зачислени всички подлези в “Триадица”. Бюджетирането няма да го коментирам, но за конкретния подлез основният проблем идва от некачествената изолация на булеварда и от заведенията за хранене, които запушват канализацията с отпадни води- две от тях затворихме преди година и нещо“, обяснява районният кмет.

В момента се извършва остойностяване на ремонта на тавана и се организира почистването. „Ще изискам от колегите от 04 РУ към СДВР изчерпателно разследване, вкл. и снемане на видео-записите, за да установим извършителите и те да бъдат подведени под отговорност. За да не остане този инцидент като поредната вандалщина от неизвестни, чийто масраф се плаща от публичните средства“, заключва Божилов.