НОВО 20! След като се кланяха на Радев и му осигуриха втори мандат, ДБ щели да му искат импийчмънт

payimage-542136

След като се кланяха пред президенството преди 2 г. и осигуриха втори мандат на Радев преди една, ДБ сега щели да инициират импийчмънт на президента.

„В следващото Народно събрание ще работя за импийчмънт на президента Румен Радев“, заяви пред БНТ днес съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов.

Повод за коментара му е изказването на държавния глава пред български журналисти в Брюксел, че България не може да приеме санкции срещу руското ядрено гориво, защото това ще повлияе пряко на нашата ядрена енергетика.

По повод помощта за Украйна президентът заяви, че служебното правителство е изпълнило задачата, поставена от Народното събрание, да се предостави въоръжение от резервите на Българската армия. „Надявам се, че правителството ще прояви разум в бъдеще това да не се допуска“, добави държавният глава.

„Има основания да бъде обсъдено дали не се нарушава конституцията с това, че г-н президентът и неговото служебно правителство се противопоставят на парламента“, прозря Атанасов година и нещо след като Радев обяви Крим за руски в кадидатпрезидентски дебат.