Само в 7DniSofia.bg

Изборни драми: Лена запретва ръкави, поема предизборната кампания на ,,Промяната“, а Киро…

Кирил петков лена бориславова

Лена Бориславова ще ръководи и контролира предизборната кампания на „Продължаваме промяната“ (ПП), а журналистът и бивше пресаташе на Иван Костов Найо Тицин ще изпадне в унизителната ситуация да има подизпълнителски функции, като ще трябва безпрекословно да изпълнява указанията на нахаканата юристка, съобщава filternews.bg.

Фаворитката на Кирил Петков, която е подозирана за особено близка до бившия премиер, остана на втори план на предишните избори, а харвардците дори се обърнаха за помощ към израелската компания за кризисен пиар CIY GLOBAL на бившия шеф на МОСАД Дани Ятом.

Твърди се, че Nexo също са наели по спешност израелската фирма след избухването на грандиозната афера за опериращата без лиценз криптобанка, което доказва връзката между ПП и криптотарикатите.

Самият Кирил Петков бил в приповдигнато настроение напоследък. В кулоарите на телевизиите, които често посещава заради несекващите покани за интервюта, той заявявал на висок глас пред журналистите и техническия екип, че „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ (ДБ) категорично ще спечелят първото място на предстоящите избори на 2 април. Петков бил толкова убеден и спокоен за победата, че дори видимо бил напълнял, коментирали телевизионерите.

В същото време социолози и политически анализатори изразяват скептицизъм относно успеха на обединението на ПП и ДБ, тъй като електоратът на двете формации е твърде различен и много привърженици на дясното и Костов едва ли биха преглътнали левите идеи на „Промяната“.

За харвардците било важно да се представят убедително на предстоящия вот, а формирането на правителство след него не било техен приоритет. Главната им цел била местните избори, когато се готвели да нанесат смъртоносен удар на ГЕРБ и да завладеят някои от най-големите градове, като по този начин обезсилят най-големия си опонент.

Петков и Василев отсега лансират кандидат за градоначалник на столицата да бъде милионерът и бивш изпълнителен директор на софтуерната компания Telerik Васил Терзиев, като идеята е той да се превърне в обща кандидатура с ДБ. Десните засега се колебаели, като смятали, че претендентът трябва да бъде политически разпознаваем.

Запознати споделят, че Терзиев бил изключително способен и успешен предприемач, но не бил човек, който се огъва под какъвто и да е натиск, което може да се окаже проблем при опити за политическа намеса в работата му.