Братът на убиеца на психолога Владимиров скандално: Заслужил си го е! Тормози ни откакто…

иван владимиров нав

След убийството на психолога Иван Владимиров началникът на столичното Пето районно управление е разпоредил вътрешна служебна проверка. Причината е, че срещу убиеца – съсед на жертвата – били подавани много сигнали, но от МВР не са реагирали. Владимиров беше застрелян от бившия полицай след дългогодишни междусъседски спорове.

Майката на убития Иван Владимиров – Слава Иванова, е категорична, че извършеното престъпление е много добре планирано и обмислено до най-малкия детайл от извършителя Румен Тонев. „Имал е план от много време, обмислил го е перфектно. Като бивш полицай той има нужните познания“, каза тя.

Румен Тонев е оставил предупредителни надписи и върху врата на мазето си, а междусъседските сблъсъци са започнали от 2020 г.

„Той не говори, не поздравява, ние се разминаваме. Аз си стоя в хола с внучето, премествам стола, той леко скърца, въпреки че има тапички. На третата минута на прозореца имам яйце“, разказва още Слава Иванова.

Според брата на извършителя е било неизбежно да се стигне до фаталния инцидент. „Той направо си го е заслужавал.

Дошло му е до гуша, за да го направи това нещо. Тормози цялото ми семейство, откакто се е върнал от Америка“, коментира Анани Тонев пред Bulgaria ON AIR.

Братът на убиеца отрича действията на Румен Тонев да са били предварително замислени. „Не е преднамерено, то си личи. Той е застрелян пред вратата, защото е ритал вратата по всяко време, когато се е прибирал“, казва още Анани Тонев.

Десетки жалби са подавани и от двете страни в 5-то РПУ, но без резултат.

„Особеното е, че тези множество жалби и сигнали не са със заплахи за насилие и саморазправа. Трябвало е да дадат индикации на полицейските служители, че може да ескалира конфликтът“, коментира министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Началникът на 5-то РПУ разпореди проверка на всички жалби за междусъседския конфликт. Според СДВР обаче през последните две години и жертвата, и извършителят са подавали десетки жалби, но в тях не е имало сигнали за заплахи с насилие.

Жертвата Иван Владимиров е и американски гражданин, близките му се надяват този факт да спомогне за по-бързата развръзка. „Не е убит обикновен българин, а и американски гражданин. Надявам се, че това може да задвижи по някакъв начин нещата“, споделя чичото на жертвата.

Семейството на Иван Владимиров се надява смъртта му да послужи за това да се промени закона и да доведе до някаква положителна промяна.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории