Мрежата гърми! Лена отрича за огромната заплата от ББР, плаши със съд: Промяната идва

лена бориславова

Гореща дискусия под пост във Фейсбук на Лена Бориславова, която бе началник на кабинета на бившия премиер Кирил Петков.

Под публикация на Бориславова, с пропаганда за предстоящите избори за парламент в страната и някакъв документ, посветен уж на корупцията, коментиращите написа, че във въпросния документ „трябва и вашата заплата от 15000 лв. да я впишат вътре! Това е първото нещо, което Кики е подписал като министър“.

Бориславова не остава безучастна към напомнянето как е прибирала пари, които не е заслужила с работа, и категорично отрича, като отговаря: „Никога не съм получавала подобна заплата. Поредна долна лъжа, за която някой ще бъде съден. Скоро.“

Коментиращият продължава с думите: „Така пишат в медиите. Да знаете. Тези 15000 лв. значи са като онези 4000 за, които вие говорите, че разни хора ги получават в България. И вие разпространявате слухове“.

„Да, така пише в едни определени “медии” – точно тях визирах по-рано. Ако кажа повече, съм следващата в прокуратурата. Но и на тези обществени “вдъхновители” на заплата ще им дойде времето.

Промяната към по-добро просто отнема повече време, отколкото на всички ни се иска. Но идва“, допълва Бориславова.

Припомняме, че Лена Бориславова е назначена (на 01.07.2021 г.) от ръководството на Българската банка за развитие (ББР) за консултант по правните въпроси на банката на заплата от 14 000 лева и 140 евро на час.

Също така е известно, че Прокуратурата е потърсила информация от ръководството на ББР за договора му с адвокатското дружество „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“ (ДГКВ) – кой, защо и при какви условия го е сключил.

Началникът на кабинета на премиера в оставка Кирил Петков Лена Бориславова беше част от това адвокатско дружество, преди да се включи в политиката.