Какво се случва?! Братът на изчезналия Емил Боев се озова в полицията

брат боев

Братът на мистериозно изчезналият в Перник Емил Боев – Мартин, се е срещнал с вътрешния министър Иван Демерджиев и шефа на пернишката полиция Павел Млеканов. За това съобщи самият той в профила си във Фейсбук.

„От два дена доста неща се свършиха, за които ще ви споделя днес по-късно, че съм в районното на Перник дори и в момента“, написа той.

„Бях уверен и от двамата, че се работи неуморно по случая, и че не мога да бъда информиран за доста от операциите им, предвид естеството им – нещо което приемам за нормално.

Единственото, което за мен не е нормално, е, че въпреки всичките ни общи усилия няма и една (!) следа от Емил вече 13-ти ден – тази мисъл ме изкарва от равновесие и единствено ми затвърдява убедеността, че от всички нас включени в това издирване се иска нещо повече – аз съм готов да го дам.

Бях също уведомен, че се работи от служби извън Перник, като аз дадох няколко неща, които смятах, че ще са полезни, и се оказаха такива, затова ще продължавам усилено да напъвам от своя страна за максимална кооперация от доброволци и служби“, добавя той.

Ето какво написа още братът на Емил в профила си във Фейсбук:

Здравейте,

От два дена доста неща се свършиха, за които ще ви споделя днес по-късно, че съм в районното на Перник дори и в момента.

Срещнах се лично с Министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев, както и директорът на Областната дирекция на МВР -Перник Павел Млеканов, и други ключови личности за търсенето на Емил.

Бях уверен и от двамата че се работи неуморно по случая, и че не мога да бъда информиран за доста от операциите им, предвид естеството им – нещо което приемам за нормално.

Единственото което за мен не е нормално е че въпреки всичките ни общи усилия няма и една (!) следа от Емил вече 13ти ден – тази мисъл ме изкарва от равновесие и единствено ми затвърдява убедеността че от всички нас включени в това издирване се иска нещо повече – аз съм готов да го дам.

Бях също уведомен че се работи от служби кзвън Перник, като аз дадох няколко неща които смятах че ще са полезни, и се оказаха такива, затова ще продължавам усилено да напъвам от своя страна за максимална кооперация от доброволци и служби.

Резултати не съм никой за съжаление да искам, и въпреки че ги виждам на много нива, ще продължавам да следя доколкото мога като един обикновен човек развитието на разследването.

====

Прилагам план за уикенда:

️Събота и Неделя (11.02 – 12.02)

️Начален час 10:00ч

️Краен час – 20:00 – препоръчвам,не идвайте след 19:00 часа, трудно ще сме ефективни в тия часове, и ще е загуба на време за почивка между двата обхода уикендите

Утре продължаваме с търсенето на Емил. Имаме някой нови следи които в момента се вижда дали са свързани с него или не – но важното е че голяма част от тях са от доброволчески групи, така че ПРАВИТЕ разликата, за което просто съм благодарен отвъд думите.

Нужни неща които моля да имате предвид за да сте полезни и в безопасност:

️Много топли дрехи (по възможност за ски, както и термобельо, термочорапи)

️Шапка, шал, ръкавици, обувки за планина – без тези неща просто нямате да сте така ефективни и ще измръзнете

️Раница за основни потребности – вода, храна, термос, пауърбанка за телефон, резервни чорапи

️добре зареден телефон – за комуникация и GPS

️Фенер или челник – добре зареден

️Щеки за походи – биха помогнали според мен, аз ползвам

️Уреден транспорт от или за Перник е препоръчително да се има, в групата “Да намерим Емо” се разбираме, линк:

Да Намерим Емо

️Сборен пункт – паркинг ул.“Физкултурна“1 (паркингът пред Регионалният Музей)

️Оперативка за машрути и инструкции ще се проведе в 10:30, и след това при идваме на всеки нов екип – по-малко от 3 човека няма да се пращат поради безопасност на доброволци, ефективност на търсене и оптималност на комуникация.

Инструктор на терен който ще обяснява на групите маршрут и всичко важно ще е Sava Dikov

️Цялата ни комуникация за това къде сме, къде ще ходим и всичко друго критично важно за да има смисъл и полза обхождането утре се провежда единствено в Zello когато сме вече в перник.

Линк ще прикача малко по късно, но може да бъде намерен в профила ми както и в групата.

Диспечер на канала ще е Raya Pakerova – тя ще поддържа връзка с капитана на всяка група и ще взима информация за обработване която да се праща към службите.

️Локация за стопляне и събиране е пицария Joy – там ще пием чай, ще обменяме информация.

️Горещият телефон за сигнали е:

0886695116 – във Вайбър на този номер може да пращате и доказателства, снимки, координати и всякаква информация.