Само в 7DniSofia.bg

Сензационно! Станимир Стоилов обяви изненадващ обрат свързван с капитана на Левски

станимир стоилов мъри

Треньорът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция, на която говори за очакванията за предстоящия в събота мач срещу Черно море от 19 кръг на efbet Лига. Както е известно, заради наказание на „сините“ двубоят ще се играе на стадион „Ивайло“ във Велико Търново. След направена промяна от БФС в четвъртък, началният час на двубоя беше преместен от 17:30 на 12:30 часа. Мъри обяви, че на вратата на Левски срещу „моряците“ ще бъде Николай Михайлов, което е изненада с оглед факта, че през есента пазеше Пламен Андреев. Това означава, че Ники ще бъде капитан на Левски утре. Както е известно, откакто 55-годишният специалист се завърна начело на отбора, капитанската лента на тима се носи от титуляра под рамката на вратата.

„Имам изграден план как ще играем и как ще противодействаме на мача с Черно море, но има още 24 часа до мача. Не можем да бъдем сигурни, че всички играчи ще са готови, защото имаме тренировка днес. Николай Михайлов ще пази утре. Младите вратари ще получат постоянни шансове. След промяната на часа на мача единственото ни притеснение е теренът. Наши хора вече са там. Все още има малко сняг. Дано теренът да не бъде замръзнал, за да можем и двата отбора да изиграем един добър мач. Между Левски и Черно море винаги са ставали интересни двубои. Проблеми има единствено Асен Митков, който вече тренира с отбора, но тепърва ще направи една-две тренировки. Всички футболисти са здрави, изключвам Краев. Петрис отсъства, забравих за него. Очакваме през другата седмица да има някаква наченка да започне тренировки. Черно море има запазен стил и начин на игра от доста години. Не вярвам, че можем да се изненадаме. Левски трябва да мисли за своята философия и своя начин на игра. Ако се представим на максималното си ниво, трябва да спечелим мача“, заяви Стоилов.

„Очаквам от моите играчи да започнат да печелят мачове. След положителното представяне е време да печелим мачове. Футболистите на Левски са задължени да играят всеки мач за победа и да я търсят до последната минута. Нямаме възможност като други отбори да държим огромен брой играчи и да ги чакаме по няколко месеца, за да ги пускаме в игра. Добрият футболист е добър и на по-лош терен. Футболните умения и хитрости трябва да се използват на такива терени. Желанието и волята трябва да са по-големи от качеството на играта. От първата минута трябва да се опитваме да играем футбол и на този терен, дори да не се получава. По-глобални оценки трябва да правим като се пооправят условията на игра. Като всички футболисти Рикардиньо се старае да е част от колектива. Най-важно е да изпълнява това, което е нужно за отбора. Ако го направи и отборът ще му помогне по-бързо да се адаптира“, допълни треньорът на Левски.