Само в 7DniSofia.bg

АБСУРД: Нинова с извънредно нареждане на охраната на НДК свързано с Калоян Паргов и Кирил Добрев

корнелия нинова

Спешна нота до охранителите на НДК и тези на щат на „Позитано“ 20, „командировани“ да вардят зала 1 да не допускат видни опозиционери на тясното партийно ръководство на БСП до червения конгрес е пратила соцшефката Корнелия Нинова в навечерието на висшия форум, твърди Lupa.bg.

По тяхна информация Нинова е наредила на гардовете да не пускат в залата лицата Кирил Добрев и Калоян Паргов, които обаче присъстват в актуалното състояние на Столетницата и де факто може да провалят с вписаните им имена регистрацията й за изборите на 2 април.

Корнелия е решила, че няма да допусне опозицията „да си разиграва коня“ на конгреса, който имал за задача да определи толкова ключови по думите й уставни поправки, но и да реши политиката на червените в идните месеци и възможностите й да участва в управленска коалиция.

Източниците докладват, че най-вероятно Паргов, който е действащ общинар и бивш шеф на най-голямата соцструктура в страната – софийската, най-вероятно изобщо няма да се появи на конгреса. Но че другаря му Добрев се е зарекъл да стигне до микрофоните в залата и ако някой го възпре, да има екшън.

Двамата бяха изключени от червения пленум, но ВКС реши окончателно да им върне статута на членове. Въпреки това Общопартийната контролна комисия, също контролирана от Нинова, продължава да не ги допуска до гласувания на Националния съвет – в разрез със съдебното решение.

Днес бесепарите се събират за втори опит да проведат предконгресно заседание на НС, след като миналата седмица кворумът се провали. Не е изключено с броя подменени делегати, предимно от Пловдив, както твърдят опозиционните ядра в БСП и мразовитото време, да възпрат мнозина и от утрешната сбирка.

Това поставя безпрецедентно въпроса за действителния кворум на конгреса, докато призивите за смяна на ръководството на партията валят от цялата страна.