Само в 7DniSofia.bg

Черен ден за Софийския университет – почина обичана преподавателка

свещ

На 8 февруари, след тежко боледуване почина Естер Бодурска-Денкова – дългогодишен преподавател във Факултета по класически и нови филологии на СУ. Това съобщиха от пресцентъра на Софийския университет (СУ) „Св. Климент Охридски“.

Поклонението ще се състои на 10 февруари от 11:00 часа в ритуалната зала на Централните софийски гробища.

Естер Бодурска-Денкова започва академичната си дейност като асистент по съвременен испански език в днешната Катедра по испанистика през 1984 г. и работи в областта на испанската литература от Средновековието и Златния век, на философията на езика и на други филологически дисциплини. Автор е на редица научни статии, публицистични и учебни текстове.

Естер Бодурска-Денкова е известен преводач на художествена и философска литература, обичан и уважаван преподавател, обучавал поколения български испанисти.

„Със смъртта на Естер Бодурска-Денкова българската академична испанистика губи ценен специалист, компетентен и отзивчив колега, добър и жизнерадостен приятел. Поклон пред светлата й памет!“, се казва в съболезнованието от академичната общност на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории