Само в 7DniSofia.bg

Огнян Минчев след убийството: Държава на крадци и бандити! Въоръжаваме се и ние и се почваме

Огнян Минчев

По повод бруталното убийства на психолога и писател Иван Владимиров след съседски спор политологът доц. Огнян Минчев публикува емоционален и много гневен коментар в профила си във фейсбук. Защо примитивни и агресивни типове притежават „законно притежавани“ оръжие и убиват невинни хора, пита той.

 

Ето целият пост:

 

След като бивш военен застреля млад човек – току що сключил брак – до Женския пазар в София, днес бивш полицай застреля писателя психолога Иван Владимиров – след като години наред е тероризирал цялата кооперация. Примитивизмът и безотговорността на българската държава достигна граница, отвъд която самоуправството се превръща в единствена възможност за оцеляване на редовия гражданин.

И в двата случая примитивни и агресивни типове размахват „законно притежавано“ оръжие и убиват невинни хора. Защо това оръжие е законно притежавано? Нали и единият и другият са бивши – бивш военен и бивше ченге? Защо тези типове могат да притежават оръжие, а ние – не? Или да обезоръжат всички – включително наглите и агресивни мутри, включително дошли от армията и полицията, или да направят притежанието на лично оръжие достъпно и лесно за всеки. И тогава да се стреляме като в Дивия Запад. Докато храним с данъците си 60 000 ченгета, 30 000 военни, 200 000 охранители и още толкова членове на Ловно-рибарския съюз, притежаващи оръжие. Тази държава се притежава от крадци и бандити и служи само на тях. Въоръжавайте се – оцелявайте! Не правете разлика между мутри на улицата и мутри в институциите!