250 000 лв изкарва на година пиянката Сашо Морфов от „Народния театър“! Колко от Путин – тайна

payimage-286248

На 24 февруари, в чест на годишнината от началото на войната на Русия срещу Украйна, в държавния театър на Гогол в Москва, лично наблюдаван и с ръководство назначено от президента Путин, след като той разчисти дисидентите от трупата, ще има представление на европейски режисьор – чудесна пропаганда за режима. В ролята на европейския режисьор е Александър Морфов от Ямбол, България, пише „19 минути“.

Срещу какви пари идолът на българската либерална общественост е дал името си на режима не е ясно засега, но се опитваме да проучим. Преди това той представяше същия си спектакъл Полет над кукувиче гнездо в също държавния Театър на Ленинския комсомол, който е толкова близък до властта, че неговият народен артист Дмитрий Певцов стана единственият представител на професията в руския парламент. Апропо, артистите от Ленком ще играят спектакъла в Театъра на името на Гогол. Сред тях и „народни”, даже изпълнителят на ролята на Брежнев в тв сериала, посветен на него.

Докато търси колко са Путиновите хонорари за Морфов, които вероятно са направили възможно закупуването на къща в Гърция от него неотдавна при повишените цени на имотите в южната ни съседка (вече рядко са под 500 000 лв., а приличните са над милион), научихме какви са сензационните за бедната ни култура възнаграждения, които той получава, при това от държавната хазна, не от частни проекти, което би оправдало размера им.

Над 20 000 лв. месечно взема Александър Морфов, за да се води главен режисьор на Народния театър, тоест от държавния бюджет. Договореният преди по-малко от година с идването на новия директор, който го върна, пакет включва две пера.

6000 лв. е неговата заплата, а останалите пари се формират като авторски. Той получава огромния процент от 10 на сто от всеки лев приход за спектаклите, които е поставил на сцената. Обикновено това са 4 представления месечно, които му носят минимум 14 000 лв., а реално са възможни и над 20 000 лв. само по това перо. Другите режисьори получават в пъти по-ниски проценти.

В тази сума не влизат парите, отпускани на жена му Рени Врангова, която работи по трудоустройване, тъй като извън съпружеството и свръзаните с него ангажименти не би могла да се похвали с особени артистични постижения.

Интересното е, че пиарът и рекламата, за да се пълнят салоните и да носят пари на Морфов в личното му качество, също се извършват за сметка на данъкоплатеца от съответните служби на Народния театър, към които той е особено и демонстративно критичен.

За сметка на данъкоплатеца са и щетите, които той нанася в Народния театър в моменти на своя творчески гняв, с който заяви, че се гордее. Плащаме ги ние. Въпреки високите доходи на режисьора, които пак идват от нашия джоб.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории