Преди да тръгне за София: Откриха над 60 кг марихуана в Големо село

марихуана

Оранжерия за марихуана откриха при операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици, в имот в бобовдолското с. Големо село.

Имотът е с множество сгради, собственост е на 59-годишен дупничанин и е в землището на с. Големо село. При осъществените процесуално-следствени действия служителите открили в различни сгради и помещения зелена суха листна маса, сухи стебла с листа и съцветия по тях, общото количество на наркотичното вещество е 16.476 кг.

Видът му – марихуана е установен с полеви наркотест. В имота е имало помещения, обособени като оранжерия. Облицовани с фолио и съоръжени с пособия за производство на наркотично вещество – множество кварцови лампи, термометри, терморегулатори, филтри, складово помещение с резервни части за съоръженията.

Собственикът на имота е задържан с полицейска заповед, образувано е досъдебно производство за държане на наркотично вещество, без надлежно разрешително, с цел разпространение. Задържаният е известен на полицията и с други противозаконни деяния, осъждан е. Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура.