Майка с деца на косъм от смъртта в Дружба: Парчета мазилка падат от 15-етажен блок

resize_druzhba

Алпинисти от аварийния отряд на Столична община подготвят днес операция, при която ще бъде обезопасено преминаването край опасен 15-етажен блок в столичния квартал „Дружба“-2. Огромни парчета мазилка се откъсват от фасадата на блока и се стоварват върху тротоара, показват записи от камери. Отломките падат на сантиметри от пешеходци и паркирани автомобили и само по случайност до момента няма сериозно пострадал. Компрометирана е и огромна част от фасадата на таванските помещения.

Майка с две деца се е разминала за секунди с отломките от покрива на петнайсететажния блок. Красимир Димитров от Аварийния отряд на СО предупреди, че падащите парчета представляват опасност за преминаващите граждани и етажната собственост трябва да веме мерки за ремонт на фасадата. В момента аварийния отряд ще извърши обрушване на компроментираната фасада, за да не представлява непосредствена опасност.

Поддържането на общите части на сградите в техническо състояние, отговарящо на основните изисквания, е задължение на собствениците, съгласнно закона.

„Много е трудно да се убедят живущите. Различни теории съм чувала. Опитваме се от 1 година да съберем оферти, почти е невъзможно. Искали са да лепят изолация върху отлепената мазилка, което е абсурдно. Живущите по никакъв начин не искат да разберат, че целият блок, абсолютно всеки един елемент е тяхна собственост и отговорност”, каза пред Нова телевизия жена, която живее в блока.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории