ВСИЧКИ ПЛАЩАМЕ: Казусът с разменените бебета отива в Страсбург

r-945-540-bebeta

Исковете за разменените бебета през септември 2022 г. от известната АГ болница „Шейново“ в София може да набъбне до над 1 милион, след като казусът ще бъде заведен и в Европейския съд по правата на човека в Страсбург. Новината дойде от адвокат Тодор Мангъров – защитник на едно от семействата, пострадали нечовешки от немарливостта в болницата.

От болница „Шейново“ бяха категорични, че очакват да се произнесе съдът по отношение на обезщетенията на двете майки. Същото становище оповестиха и от Столичния общински съвет, който е принципал на акушеро-гинекологичната болница.

Как протича първата среща между едната майка – Севда Михайлова и адвокатът й, разказва самият той пред БНР:

„Тя беше изключително притеснена. Беше убедена, че е жертва на измама. Беше сигурна, че искат да й вземат детето. Изплашена беше“.

Според него проблемът е бил в това, че болницата е отказала да води преговори за споразумение:

„Ние сега вече ще внесем иска в съда, а това ще забави решаването на спора с поне 2 години. Това е доста неприятен факт, но нямаме друг избор. Аз бях съгласен на сума между 150 и 200 хил. лв. да се споразумеем.

Сега обаче със сигурност спорът ще бъде отнесен до Страсбург. Там вече може би ще стане дума за доста по-високи суми. Още не съм го внесъл, но ще го внеса във вторник или сряда следващата седмица. Все още го готвим“.

Минала през голямо изпитание – да разбере, че бебето, което е гледала няколко месеца, не е нейно и трябва да го върне на биологичната му майка, Севда свиква със своето момиченце, на което дава голяма любов. Тя споделя, че страда за другото бебе, но е щастлива със своето.

„Моята работа е да отнеса въпроса по професионален начин в съда и да издействам възможно по-голямо обезщетение за нея. Тя го заслужава. На една майка да й бъде отнето детето, считам, че това е нещо страшно – това е една малка смърт. Случаят е много тежък. За мен е голяма изненада как болницата и общината отказват да поемат своята вина в този случай, те се крият зад съда“, казва още адв. Тодор Мангъров.

В сряда защитникът на другото семейство Стоян Стойков заведе в СГС първия иск за 300 хиляди лева.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории