Само в 7DniSofia.bg

Предозиране! Владислав Панев от ДеБъ намигна на Явор Божанков, бил от ,,добрите“ сили в НС

владислав панев

„Намигване“ към Явор Божанков дойде от един от лидерите на „Демократична България“ Владислав Панев. Той причисли наскоро изгонения от парламентарната група на БСП Явор Божанков към т.нар. „добри сили“ в парламента, както ги нарича Кирил Петков, предава 24 часа.

Лидерът на „Зелено движение“ Владислав Панев се включи в националния съвет на ДСБ, на който те ще решат дали да дадат мандат на „Демократична България“ да се яви на изборите заедно с „Продължаваме промяната“.

„Убеден съм, че заедно с „Продължаваме промяната“ резултатът ни на 2 април ще бъде много по-добър. Само си представете каква е промяната от преди две години само. В 44-ото Народно събрание нямаше нито един депутат, който да бъде реформаторски настроен. В момента тези депутати сме 73-ма. Ако броим и Явор Божанков, сме 74. След два месеца трябва да сме 121″, каза Панев.

„Изборите на 2 април са решаващи, тъй като реставраторските сили се готвят за тях. Знаете за промените в изборния кодекс, които доведоха до връщане на хартиената бюлетина и на практика удвояване на купения вот. Това ще бъде проблем за нас, но аз съм убеден, че имаме два месеца, през които ако впрегнем всичките си усилия, ще постигнем по-добри резултати, така че да станем незаобиколим фактор“, обясни Панев.

Той изтъкна важността на местните избори: „Феодализацията по места трябва да бъде прекратена, защото това е единствения начин провинцията, и го казвам с добро, да не изостава толкова много спрямо София, и в доходи, и в инвестиции, и в работни места и за правене на бизнес“.