Цяла България говори за този полицай и делото му! Майка изплака: Още има уникални хора

полиция

Служител на „Криминална полиция“ откри и върна изгубеното портмоне на пловдивчанка от кв. „Тракия“. Историята за пример разказа самата тя в социалните мрежи и благодари горещо на униформения от МВР в града под тепетата, предава Марица.

Вчера надвечер Ваня Семерджиева бързала да прибере детето си от градина. След това минали през поликлиника за преглед, а накрая до магазина за покупки. „Бързо напазарих и доволно паркирам пред входа. Покупките налични – портфейла не. Връщаме се на мига до магазина, викаме охраната и се молим да върнат камерите …. През това време четири пъти претърсвам колата да не би пък просто да се е „мушнало“ някъде. Облива ме вълна от паника, детето послушно чака до мен, а аз търча до охраната и пак обратно до колата, защото човечецът не виждал нищо на записа. Започвам да се моля на всички богове да не ми го причиняват точно сега – всички карти, документите на колата, личните документи. Всичко ми е в това портмоне, което просто съм изпуснала, влизайки в колата“, разказа за преживяването си пловдивчанката.

Докато нервно обикаляла по паркинга, телефонът й звъннал. Оказало се, че е майка й. „Обичам я, но сега съм твърде нервна, вдигам и изстрелвам: Майче, ако не е нещо изключително спешно, сега не е момента ! – Спешно е! – отвръща тя. Портмонето ти е в Пето РПУ, отивай веднага! Даже нямам спомен как съм стигнала до там, благодарейки на всички светии, че някой ми е оставил поне документите там! Влизаме в пълен състав – аз ,куче и дете, треперейки обяснявам коя съм и за какво съм. Идва дежурният, придружен с един господин – този, който не само, че е дошъл до районното, а не да го остави на охраната в магазина, а и изчаква колегата си да направят опит да се свържат с мен“, разказа още Ваня.

Оказало се, че „спасителят“ е служител от „Криминална полиция“ – Димитър Кондов. И не само това. Мъжът живее в съседния на Ваня блок.

„Излязохме заедно от районното, жена му го чакаше в колата, вероятно и тя след работа … но с такава усмивка на лице!

Благодаря ви! Всеки, който е минал през ужаса да вади наново всички документи, банкови карти, талон и т.н. разбира колко много им БЛАГОДАРЯ! В нашият квартал има уникални хора!“, смята пловдивчанката, щастлива от развръзката.