Такъв скандал не е имало! Депутати се счепкаха, Дренчев прекръсти БСП: Бивша социалистическа партия

гуцанов дренчев

Депутатите от „Възраждане“ и БСП се скараха за българската армия. Това стана по време на дебатите за изменения на закона за отбраната.

Скандалът се развихри заради втората ескадрила Ф-16, макар че предложените законопроекти бяха за създаване на фонд за средствата на армията и командироването на военните.

„Трябва да има отделени средства за българската армия безспорно, трябва да се вдигне процентът от БВП за българската армия, но първо трябва да си отговорим на тези въпроси, за които говорих преди малко. Самолетите не случайно не идват, не че не ни трябваха, но можеше по друг начин да бъде подписан този договор, а ние подписахме и втора ескадрила“, Борислав Гуцанов.

Няколко пъти тук се повтори една лъжа през времето по отношение на начина, по който партия „Възраждане“ в предишното 47-о Народно събрание е гласувало за покупка на самолети Ф-16. това е една измишльотина, която пиарите на бившата социалистическа партия измислиха“, отговори му Дренчев. Председателстващият заседанието и депутат от БСП го апострофира заради името на партията си, а Дренчев му отговори „да, извинете, абревиатурата“. Той обясни, че гласуването е било в 48-ото НС и призова БСП най-накрая да разберат какво се случва в парламента, предава 24 часа.

Гуцанов пък на свой ред му отговори: „Г-н Дренчев, БСП винаги е гласувала против самолетите Ф-16, когато „Възраждане“ дори ги нямаше на политическата сцена, така че много ви моля да сте много внимателни, когато правите подобни изказвания от трибуната. В това Народно събрание също гласувахме „против“, за разлика от това, което вие направихте в предходното, когато вие подкрепихте една част от доставките на Ф-16. И на следващо място, моля ви, недейте да коментирате БСП. Тази партия е на 130 години и ще има много дълго време на политическата сцена. недейте да правите изказвания за Българската социалистическа партия, въздържайте си“.

Това пък от Ангел Георгиев обясни, че думите на БСП са лъжи, предложението било тяхно, а Атанас Зафиров защитавал американските бази в България.

Това предизвика Зафиров да излезе на трибуната заедно с Георгиев и да му обясни, че такива бази нямало.

„Ще ви помоля да спрете да лъжете от тази трибуна, защото от нея се говори само истина. Лъжите ще си ги говорите във вашата парламентарна група. Няма как да съм гласувал за американски бази в България, по простата причина, че в България няма американски бази, а съоръжения за съвместно ползване. И членовете на вашата парламентарна група и на комисията по отбрана с огромно удоволствие в една т.нар американска база се снимаха пред самолетите Ф-35. Тук стоят на първия ред“, отговори му Зафиров.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории