Само в 7DniSofia.bg

Учителки бият и гонят директорка в столичния район „Красно село“. Стотици ученици гледат цирка

деца ученици

142 ОУ „Веселин Ханчев“ и 203 ПЕГ „Свети Методий“ в столичния район „Красно село“ не успяват да си поделят общинската собственост, от което възникват грозни конфликти. Това стана ясно на заседанието на комисията по образование и кулутура към СОС, предава stolica.bg. Директорката на едното училище е била бита и гонена от учителки от другото училище, като децата са станали свидетели на абсурдната ситуация, разказа в комисията общинският съветник Грети Стефанова. Тя поиска общинарите да вземат отношение по въпроса и да съдействат за разрешаването на конфликта между враждуващите страни, за да не стават децата свидетели на грозни сцени.

„Между 800 и 1000 деца гледат този цирк, и това е в центъра на София“, каза общинският съветник. Тя припомни, че трудното съвместно съжителство на двете училища е проблем, който остава нерешен от години. Факт е, че има проблем между директорите на двете общински училища, потвърди Мария Минчева, директор на дирекция „Образование” в СО. Дирекция „Образование“ води активна кореспонденция както с директорите, така и с районната администрация за изясняване на нещата, от Столична община са дали указания, но между двете директорки има остър личен конфликт и не може да се постигне консенсус, каза още тя. Такива двойки училища, ползващи една и съща сграда съществуват и в други райони на столицата, но случаят в „Красно село“ е единствен, подчерта Минчева. Във връзка с проблема са проведени много срещи, като неофициално кметът на района Росина Станиславова е съобщила в писмо, че ще подкрепи сливането на двете училища, добави Минчева. При условие, че това предложение се приеме от СОС следва училищата да се обединят с нов номер и да бъде назначен нов директор, каза още тя, като добави, че личното ѝ мнение е, че това не е най-доброто решение.

В много от училищата, които ползват една и съща сграда има проблеми, но те се решават с диалог, съдействие от районната администрация и конструктивно поведение, докато в „Красно село“ воюват, коментира и общинският съветник Деян Стаматов, който също е директор на училище. От комисията по образование и култура решиха да се запознаят по-подробно с казуса, за да намерят корените на конфликта и да вземат най-оптималното решение за учениците и от двете училища.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории