Юристка каза истината за Nexo и Тренчев: Пред очите му се срива всичко, лъха безпомощност

антони тренчев

Юристката Мария Крънчева написа коментар във Фейсбук, свързан с един от обвиняемите шефове на „Нексо“ Антони Тренчев.

Вижте анализа й:

Повтарянето на “кюлчета, пачки, чекмеджета…” или “20-30 години една шайка ни управлява” (сякаш преди това комунизма беше прекрасно) и заплахите ще съдим България за 1 млрд., е обръщане риториката срещу Гешев и остро навлизане в политиката.

Тренчев и NEXO ще бъдат ползвани в предизборната кампания активно.

А има ли основание за тревога за евентуално дело срещу България?

Мотивът, който изтъкна Тренчев за завеждане на бъдещо дело е: Прокуратурата е провалила листването на NEXO на борсата Nasdaq. А как очакват това да стане след като вече имат забрана за 5 години да оперират в САЩ и да върнат парите на всички американски инвеститори?

Не е ли всъщност Летиша Джеймс Главният Прокурор на Ню Йорк тази, която осуети възможното листване на борсата? Защо не заведе дело срещу САЩ, ами срещу България?

Друг аспект е какво нарушение е допуснато от българската прокуратура да води разследване срещу Нексо? Та те не са “свещена крава”, която не може да бъде обект на проверки и разследвания.

А и това именно трябва да прави Прокуратурата, няма друга работа. Значи като е активна, “Ама защо е толкова активна?”. Ако не е активна, “Ааааама защо не е активна?” Няма угодия. Няма.

За мен това са предизборни димки за наивници от един уплашен новобогаташ, на който пред очите му се срива най-голямото нещо, което е сътворил.

Както каза една моя фейсбук приятелка психолог след двете му тв участия: “Безпомощност лъха от това поведение…”

Арогантна безпомощност и безпочвени заплахи без доказателства и аргументи.“