Експерти с разкрития за тайния план на ,,Промяната“ и ДеБъ: Искат да сринат ГЕРБ и да превземат София

кирил петков христо иванов

Любопитна хипотеза как партиите на промяната ще нанесат удар на ГЕРБ разкриха политолози. Никак икак не е добре идеологическите противници БСП и ГЕРБ да се прегърнат – така най-лесно се краде. Това заяви по повод сближаването на двете политически сили доц. Иво Инджов, политолог и преподавател по политически науки, пред Нова.

„Продължаваме промяната” и „Демократична България” искат всичко с хоризонт София – вотът в столицата ще реши всичко. Те се готвят да ударят ГЕРБ. ПП и ДБ са в много силна протестна ситуация”, смята политологът Кузман Илиев.

„Ще има опити за спечелване на София, ще се опитат всички да се обединят срещу ГЕРБ – това го правят всеки път и всеки път губят”, смята журналистът Нидал Алгафари.

„ПП, ДБ и гражданските формации, които работят за решаването на крещящи проблеми в своите райони и обикновено са анти-ГЕРБ, имат интерес от сформиране на експертно правителство. Според мен обаче няма да се сформира такова правителство и е много възможно още едни избори през тази година”, смята Инджов.

По повод евентуален намек за втори Магнитски от Херо Мустафа, Илиев смята: „Всички са предупредени в момента. Всеки иска да се представи добре пред нея.”

Политологът Любомир Стефанов заяви, че няма държава в ЕС, която да е направила нещо по Магнитски: „На ниво юридическа кохерентност това изглежда като намеса във вътрешната политика на България.”

Според Алгафари, Мустафа е приключила своята дейност. Не мога да си представя, че САЩ очакват да арестуваме хора, защото някой така го е написал в някоя медия, каза анализаторът.