Кирил Добрев за Нинова: Тя е един лош лидер. Превърна БСП в гарнитура, унижението е голямо

payimage-513945

Кирил Добрев обвини лидера на левицата Корнелия Нинова за днешната лидерска среща с Бойко Борисов, Мустафа Карадайъ и Стефан Янев. Той определи БСП като „универсален играч, който обаче се изхабява като сапун в банята“.

„Ако върнем времето назад 1,5-2 г., ако бяха предложили среща на Нинова с ГЕРБ и ДПС по важни за държавата въпроси, тя щеше да каже, че никога не би седнала на една маса със задкулисието. Което според нея крадеше 10 милиарда. Нейната битка беше да промени модела. Днес видяхме една среща, конструктивна, знаят как двете страни да се ухажват помежду си“, каза възстановеният от съда като член на БСП политик пред bTV.

Той припомни за отношенията между Борисов и Нинова – „тя започна с „ела се разберем като мъже“, и свърши днес с „ако си мъж, ела на среща“. Тъй като той е джентълмен, а тя знае как да предизвика един джентълмен, срещата се състоя“, каза Добрев.

Той препоръча на Нинова да предложи на Делегатите мораториума, който имаме със задкулисието, също да падне. „Няма по-къс път от това да бъде унижена една 130-годишна партия повече от това, което се случи. Когато ти идейно си подготвен и знаеш какво е ляво, ти имаш някакви граници, които не минаваш. Тук няма граници няма ляво, няма дясно при – г-жа Нинова. Тя е един лош лидер, защото когато за теб са гласували само преди 2 години 1 милион избиратели, а днес гласуват 200 000, ти няма нямаш никаква стойност в политическия живот“, смята той.

„Ние бяхме партия, която претендираше за властта, имахме 80 депутата. Когато се превърнеш в гарнитура за едно основно ястие – пържени картофи или оризче, можеш да бъдеш, както на свинска пържола, така и на телешко бон филе“, коментира Добрев.