НОВО 20! Христо Иванов: Ама ние не сме отказали среща с БСП! България е на кръстопът

христо иванов

„Ние се връщаме към хартиената коалиция, връща се страната назад“, заяви в кулоарите на НС съпредседателят на Демократична България Христо Иванов, предаде репортер на NOVINI.BG.

Червените линии не са в миналото, коментира още той думите на Бойко Борисов, че вече на дневен ред не са теми като оръжието за Украйна, хартиената бюлетина и други.

Иванов поясни, че смята, че помощта на България за Украйна трябва да продължава, за да се отблъсне агресорът.

Христо Иванов поясни, че на БСП никога ДБ не са отказвали разговори.

Иначе, разкри съпредседателят на ДБ, няма стартиране на преговори с „Продължаваме промяната“ за съвместно участие на предстоящи избори.

На въпрос дали от ДБ са обидени на президента Румен Радев, Иванов отговори, че изобщо няма никаква обида. „България е на кръстопът. Трябва да си даваме ясна сметка за това. Можеше в една посока да има трудно, но реформаторско поведение. Президентът не тръгна натам обаче“, заяви Христо Иванов.

Във връзка с това дали ГЕРБ са затворена страница за ДБ, той обясни, че на страниците, който той гледа пише приоритетите на партията.

Иванов коментира и случая с пребитият българин в Охрид. Той поясни, че остро протестират от ДБ. По думите му, България има инструментариум да окаже натиск върху Северна Македония.