Само в 7DniSofia.bg

Жив да го ожалиш! Киро изплака, НСО му отне най-важното. Оставиха му 1 екстра

кирил петков

Експремиерът Кирил Петков е останал без охрана от Националната следствена служба (НСО). Това призна самият той пред репортери в парламента.

В момента Петков е депутат и съпредседател на партия „Продължаваме промяната“ (ПП). На въпрос с какви аргументи НСО му е намалила охраната, Петков отговори: „Казаха, че не виждат опасност“.

А на питане дали има частна охрана, бившият министър-председател отговори негативно.

Оставен му е обаче транспортът от НСО с шофьор, което означава, че за службата бившият министър-председател все още е охранявано лице

Съпредседателят на ПП потвърди неофициалната информация, че няма да се явят на лидерската среща утре в 11 часа в Народното събрание, уточни Флагман.бг. Тя е организирана от председателя на БСП Корнелия Нинова по повод третия мандат за съставяне на правителство. Нинова е поканила на дебат лидерите на всички парламентарни партии. Няколко вече отказаха. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обаче потвърдил, че ще се яви.

На репортерски коментар, че бягат от среща с Бойко Борисов, Кирил Петков не се съгласи: „Не, никога не бягаме от нищо. Вчера взехме ясно решение, че няма да сме част от коалиционно правителство с третия мандат, но сме готови да уважим БСП, както и те уважиха нас по време на разговорите, да водим такива разговори, но за политики няма смисъл да говорим в пълен формат.

Този пълен формат имаше само смисъл, ако бяхме със заявка да направим общо коалиционно правителство…“.

От ПП говорили с „Демократична България“ (ДБ) и с Корнелия Нинова да направят евентуално среща в троен формат, но тя нямало да е за общо управление, а за приоритетите им, ако БСП успеят да формират кабинет с останалите политически сили.

По повод заявката за предизборна коалиция с ДБ Кирил Петков изкоментира: „Съединението прави силата. Това са думите точно на тази сграда.

Но това, което видяхме обаче, е, че няма как, когато ние казахме нашата декларация с истинските приоритети, които ние вярваме, че са важни за България, нямаше нито въпроси, нито дискусия. Нашата задача оттук нататък е да обединим добрите сили, както ние ги наричаме – не само партии, но и граждански организации, всички хора с кауза в България и да направим една обща платформа за действие напред, не само за националните избори, но и местните“.