ИЗВЪНРЕДНО! Депутат на Киро издаде плановете на ,,Промяната“: Започваме преговори с ДеБъ и…

андрей гюров

„На този етап „Продължаваме промяната“ (ПП) не може да подкрепи правителството с мандат на БСП“, това коментира председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров в кулоарите на парламента.

В сряда вечерта партията е провела Национален съвет, на който е било решено, че няма да бъде подкрепен мандат на БСП.

Гюров напомни, че при разговорите за втория мандат са обсъждани национални приоритети и въз основа вижданията на партиите е изготвена декларацията, която бе внесена от ПП. „Но тя не бе подкрепена от БСП“, напомни Гюров.

„Останаха теми, които са изключително важни за нас от принципна гледна точка“, допълни той, а след изброените от него приоритети посочи и подкрепата за Украйна и промените в Изборния кодекс, по които с БСП са на противоположни позиции.

„ПП ще е конструктивна опозиция, знаем кои са нашите приоритети и когато се стигне до важните теми в зала, могат да разчитат на нашата подкрепа, че ще гласуваме за тези приоритети“, поясни той.

„Всички трябва да сме готови за избори в сегашната обстановка“, каза още Андрей Гюров.

„Националният съвет на ПП е взел решение да се даде мандат на ръководството да проведе разговори за обединение за изборите с „Демократична България“ (ДБ), „Спаси София“ и други формации, които биха се включили в подобно обединение“, призна Гюров.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории