Само в 7DniSofia.bg

Шапки долу! Полицаят, отказал 10 000 евро подкуп, отклонил и 2 други рушвета: Тикна ми ги в ръцете

полицай

Трети подкуп отказва полицаят Алек Каленски от отдел „Пътна полиция“ на СДВР, който снощи, заедно с двама колеги отклони предложение от 10 000 евро, за да пусне сириец. Мъжът карал дрогиран с амфетамин, метамфетамин и марихуана, разказа на брифинг Каленски.

Той обясни, че е бил в патрул с колежката си Елена Симова, когато получили сигнал за караница между шофьори на бул. „Дондуков“ и бул. „Мария Луиза“. Когато пристигнали, на място вече бил техният началник на групата, а конфликтът бил потушен. Задачата на Каленски и Симова била да тестват участниците за алкохол и дрога.

Положителен излязъл тестът на 23-годишен сириец. Сложили му белезници и го качили в патрулката. Мъжът се оплакал, че ръцете го болят. Затова Каленски решил леко да разхлаби белезниците. Тогава сириецът хвърлил 2 пачки от по 5000 евро и казал на униформения, че са за него, за да го пусне. Искал да му върнат и книжката, която много му трябвала. Каленски не се поколебал нито за миг и веднага докладвал на колегите си

Мъжът бил задържан и откаран към ВМА за кръвни тестове. Той обаче отказал, предложил на полицаите още 3000 лева, както и златен часовник от скъпа марка. Отново искал освен да го пуснат, и да му върнат книжката. Тя много му трябвала, защото имал транспортен бизнес и пътувал често до Турция. Каленски и колегите му пак отказали. Задържали мъжа за до 24 часа и го откарали в 5-о РУ.

„Парите са били в него през цялото време, ние проверявахме само за опасни неща. Подробният обиск се извършва в районното“, посочи полицаят, запитан защо не са открили парите по-рано. И обясни, че чужденецът има статут на постоянно пребиваващ у нас, говорел перфектен български.

И преди са ми предлагали подкупи – веднъж 200 лева и веднъж 20 лева. И тогава съм докладвал и хората са били задържани, поясни полицаят.