Само в 7DniSofia.bg

Захариева остро: Петков европейската преса ли баламосва или българите за изнесеното оръжие?

екатерина захариева

Чета във в. „Велт“ какви ги говорят колегите народни представители Кирил Петков и Асен Василев и не мога да повярвам на очите си.

Надявам се всички помним какво се случи миналата година.

ГЕРБ внесе в парламента (два пъти) проект за решение, с което се задължава правителството да предостави военна помощ за Украйна.

Тогавашният премиер Кирил Петков позорно мълчеше под сянката на партньорката си във властта Корнелия Нинова.

Председателят на външната комисия в парламента от ПП отказваше с месеци да внесе проекторешенията ни за обсъждане.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба дойде да се моли в София. Управляващите дори не му позволиха да говори от трибуната на парламента. Корнелия Нинова заяви, че ще подаде оставка като министър на икономиката, ако дадем военна помощ. Кулеба си тръгна с празни ръце. България и Унгария бяха единствените страни в Европа, които не изпратиха военна помощ на Украйна, докато руската армия стреляше с ракети по жилищни блокове и убиваше цивилни. Украинската армия не искаше да отидем да се бием вместо нея, а да й помогнем с оръжие да защити страната си и целия цивилизован свят.

Накрая предложенията на ГЕРБ и ДБ за военна помощ бяха отхвърлени, а парламентът прие решение без оръжие и боеприпаси.

Асен Василев заплашваше в Брюксел да наложи вето на европейските санкции срещу Русия, ако България не бъде изключена от петролното ембарго. А Кремъл потриваше доволно ръце.

ПП „хранеха“ военната машина на Путин, като купуваха газ от Москва през посредници, с 30 на сто по-скъп. Започнаха да продават (не даряваха) оръжие на Украйна тайно, а лъжеха българските граждани, че не го правят.

Същите тези Кирил Петков и Асен Василев днес баламосват германския в. „Велт“, че България е доставила една-трета от оръжията за украинската армия и 40 на сто от дизела. Петков бил убедил европейските лидери да наложат тежки санкции на Русия.

Ако допуснем, че думите му днес пред „Велт“ са верни, лъгал ли ни е, докато е бил премиер? Или обратното, сега лъже европейската преса, защото е усетил, че българските граждани разбират колко „проевропейска партия“ е ПП.

Каквата и да е причината, е нелепо. И дори идващите избори не могат да оправдаят за мен такова поведение.

От Фейсбук профила на Екатерина Захариева, ГЕРБ


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории