СКРИЙТЕ СЕ! Дървета и билборди хвърчат в София, строителен кран се наклони опасно в „Младост“

вятър

Общо 69 сигнала за паднали клони, дървета, билбордове и ламарини са отработили до момента екипите на столичната пожарна и дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столичната община. Всички екипи са на терен от снощи, когато започна силният вятър в столицата.

Към този час от системата 112 са постъпили над 130 сигнала предимно за паднали или наклонени дървета и счупени клони в различни райони на София. Най-много са сигналите от районите „Витоша“, „Лозенец“, „Илинден“ и централната градска част, съобщиха от СО.

По нареждане на кмета Йорданка Фандъкова на терен са и екипите на всички сметопочистващи фирми. 9 екипа на дирекция „Зелена система“ на Столичната община работят по сигналите за паднали клони и дървета в парковете, които до момента са над 20.
Районите администрации също трябва да следят ситуацията на тяхна територия.

По нареждане на СДВР е отцепено движението около хипермаркет в „Младост“ поради наклонен строителен кран в близост. Движението се извършва двупосочно по бул. „Ал. Малинов“.

Към момента градският транспорт се движи навсякъде по маршрутите си.
От Столичната община напомнят на гражданите да обезопасят от незакрепени предмети терасите или прозорците на жилищата си. Изпълнителите да проверят състоянието на строителните обекти, на оградите и строителните скелета и да предприемат действия по обезопасяването им. Собствениците на търговски и рекламно-информационни елементи също да проверят обектите си.