НОВО 20! Напук на Лена Бориславова, Линда отваря ВИП ресторант. Иска да се докаже

кирил петков линда

Нова година – нов бизнес за жената на Кирил Петков. Канадката Линда очевидно е решила да се развива в кулинарен аспект и работела върху откриването на гурме ресторант, издават нейни приближени.

Така тя смятала, че ще се докаже пред любовницата на мъжа си Лена Бориславова, пише Ретро.

Досега тя въртеше единствено малка кокетна сладкарница на столичната ул. „Сан Стефано“. Там се предлагат само торти, сладкиши и печива, които са без глутен, захар и лактоза. Всички кулинарни предложения на Линда са изцяло здравословни и диетични, тъй като самата тя имала алергии и се хранела по този метод от години. Заведението на Линда обаче е тясно и няма къде човек да седне да изпие дори едно кафе. Пред сладкарницата си тя вади само една-две маси, а клиентите й основно си вземат от сладкишите й в кутии за вкъщи.

Многото свободно време на канадката, откакто мъжът й остави семейството си на заден план и започна да гради политическа кариера, родило в главата й идеята да си отвори ресторант. Тя вече усърдно работела по менюто, което щяло да включва гурме ястия, основно с морски дарове. Част от рецептите Линда вече е тествала и дори повикала професионален фотограф, който да ги заснеме за принтирането на менютата.

Първата фотосесия била в дома им в центъра на София, а втората в морския курорт Лозенец, където Петкови имат собствена лятна резиденция. Там те посрещнаха Нова година, а междувременно Линда и фотографът й успели да снимат и деликатесите. От кадрите се вижда, че в менюто си канадката ще предлага две от най-изисканите, скъпи и снобски блюда — омари и миди Сен Жак. Оскъдните порции от 100 грама започват на цени от 50 лева в елитните софийски ресторанти. Вероятно и нейният ценоразпис ще бъде в този регистър. Освен това бившата премиерша щяла да внася морските дарове директно от родината си от фирма с доказано качество на продуктите.

Все още обаче не е ясно къде Линда е решила да открие заведението си. Двата варианта били столицата и морският курорт Лозенец, където семейството прекарва летните месеци. Там те имат десетки приятели, с които обичат да купонясват до малките часове на нощта. Заведенията по морето работят сезонно, което ще позволява на канадката да върти паралелно с това и сладкарницата си в София.

Въпреки че е колкото кибритена кутийка, заведението й има свой персонал, който се увеличи В последната година. Допреди това тя се трудеше наравно с работниците си, но в последно време минава само да ги провери, досущ като истинска началничка. В момента фокусът й бил върху новите й бизнес проекти, които искала да реализира.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории