Само в 7DniSofia.bg

Ген. Атанасов писна за даренията от служители на Nexo: Това е уйдурма! Защо да ги връщаме?!

payimage-542136

„В случая с Nexo става въпрос за една прокурорско-герберска уйдурма. Тя е предизборна и всичко е замислено предварително. Колегите от „Да, България“ трябва да решат дали да върнат парите от даренията от служители на Nexo, но към момента няма основания за това.“ Това заяви пред Нова телевизия съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов.

„Не съм наясно с детайлите и никога не съм обичал да се занимавам с пари. В нашата коалиция е регламентирано кой с какво отговаря. Но трябва да се даде политическа оценка на случващото се, защото тук въпросът не е в дарителите. В тази предизборна кампания няма да е само темата Nexo. Ще има и Gemcorp. Трябва да бъдем бити – заедно и поотделно, ако може. И ПП, и ДБ. Няколко пъти обсъждахме в парламентарната група след избухването на скандала – всичко е абсолютно чисто“, коментира той резултатите от вътрешната проверка на партията, касаеща списъка с дарители от Nexo, които бяха обявени публично.

Той подчерта, че въпросът с връщането на парите трябва да го решат колегите му от „Да, България”. „Това е компромат, почиващ на обективни данни. Така се нарича цялата тази история. „Да,България” трябва да решат дали да върнат парите, защото те са насочени към тях. Но към момента не виждам такова основание. Това е и проблем на финансирането на политическата дейност в България”, категоричен е той.