Жестоко убийство смрази България. Намерен е с разбит череп 67-годишен мъж

Полиция

67-годишен мъж е убит в хасковското село Гарваново, по случая има заподозрян негов съсед, обявен за издирване, съобщиха източници от полицията.

Жертвата Атанас живеел в центъра на селото. Трупът на възрастния мъж бил открит снощи в 23.24 ч. в къщата му с разбит череп. На страшната гледка се натъкнали негови комшии, когато отивали да му носят храна, съобщиха от ОДМВР. Преди това им направило впечатление, че коминът цял ден не пуши.

Според запознати с разследването, заподозреният се казва Асен. Вчера сутринта преди да стане ясно за убийството той заминал за Хасково. Пред свои съселяни обяснил, че заминава за Германия. Затова и една от версиите е, че Асен отишъл да иска пари от Атанас и след отказа размазал главата на 67-годишния гарвановец с кол. После убиецът заключил вратата на къщата и изчезнал.

В района край къщата има камери за видеонаблюдение. Криминалистите са иззели записите. „Бай Наско беше кротък човек. С болест на Бехтерев е и затова трудно се движи. Имаше прасета и за отглеждането им наемаше хора от Гарваново“, разказаха пред „Марица“ жители на селото.