Само в 7DniSofia.bg

Христо Иванов изрева: Радев е в положението на онзи с баницата, партиите му я даваме

христо иванов

„Президентът Румен Радев е в положението на онзи с баницата, ние, партиите, му я даваме. От две години той прави едно и също с един и същи резултат – отиване на избори и управление на служебни кабинети. Дали ще има парламентарно управление е отговорност на партиите в Народното събрание“, заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов по БНР.

Иванов заяви, че е скептичен, че нещо ще излезе от третия мандат, както и досега.

По думите му ДБ ще участва в разговори за съставяне на правителство. „Дали ще подкрепим управление – нашето решение няма да бъде определящо“, подчерта Иванов.

„Страната отива към избори. Следващият парламент, който ще бъде преди местните избори и всички ще ръководят действията си, съобразно тях, още по-малко ще има в него някакви прояви на отговорност и жертване на егоистичния партиен интерес. Изглежда много вероятно и следващият парламент да не роди управление и да отидем на нови избори – 2 в 1 с местните,“ обясни той.

Иванов определи международното разследване срещу Nexo като част от подготовката да бъдат създадени аргументите, за да не отиде третият мандат при ДБ.

„В САЩ и Обединеното кралство има действия, свързани с компанията, които се развиват от месеци. Кога точно нашата прокуратура ще се задейства, как точно това ще бъде представено и анонсирано, е избор, който се прави у нас“, подчерта Христо Иванов.