Само в 7DniSofia.bg

Цяла България говори за българския Хачико: Куче обикаля София с градския транспорт

куче

Снимки на куче, което се вози по различни линии на градския транспорт в столицата, заляха фейсбук.

Кадрите с „нередовния” пътник предизвикаха вълна от хиляди коментари със съчувствие и грижа, както и майтапи за новата система за таксуване в градския транспорт, предава Телеграф.

Междувременно собственичката на четирикракия пътешественик го издирва. От нейн пост в социалната мрежа става ясно, че кучето, което се вози из София, се казва Сами и е избягало от хотел за животни, където чакало осиновяване. Жената предполага, че кучето е тръгнало из София да я търси, което напомня на историята на японското куче Хачико, станало символ на верността и предаността към стопанина си, дори години след неговата смърт.

„Преди повече от два месеца го получих от Копривщица чрез прекрасни хора, които го заловиха покрай натоварен път. Веднага го прегледа прекрасен специалист ветеринар, направи му пълни изследвания и след като се оказа, че е напълно здрав, той престоя два дни в нас, за да го изкъпя и подготвя за хотел в София, където да чака осиновяване. Един месец изкара безпроблемно в хотела, но внезапно изкопал дупка през нощта и успял да избяга. Предполагам, че доста се привърза към мен за краткото време, в което бяхме заедно и е тръгнал да ме търси. Вече повече от месец обикаля цяла София, спира за кратко някъде и веднага сменя дестинацията. За съжаление Екоравновесие го хващат по сигнал, кастрират го и му поставят ушна марка номер 29281. Това намалява рязко шансовете на Самуил да бъде възприет като домашно куче и хората не го залавят и до момента.

Самуил пътува с метро и рейсове без проблем из цяла София, дори спи в превозни средства. Има розова ушна марка и отговаря на името САМИ. Ако го повикате, той ще Ви се довери”, пише Евника Симон, която се представя за стопанка на пътуващото животно.

„Пускам поста, за да уверя хората, че въпреки марката, той трябва да бъде заловен, след което да се свържете с мен на лично съобщение и аз ще го взема веднага. САМИ е изключително умен, игрив и доверчив. Пускам поста и с голямата надежда, че някой може да хареса за свой домашен любимец Самуил, предвид, че аз имам две кучета, а мъжкото ми куче е дори свирепо, когато пази територията си”, добавя дамата.