Максим Генчев се зарече: Ще съсипя кариерата на Ники Илиев, гилдията е жесток паразит

325500249_3213403178954377_8723315375267067218_n

Скандалът с филма за Христо Ботев, дело на режисьора Максим Генчев, не стихва и помита след себе си невинни хора. В случая изкупителна жертва се оказа Ники Илиев, който бе сериозно нападнат от колегата си Калин Сърменов, предава show.blitz.bg.

Директорът на Сатирата и режисьорът на „Завръщане“ си размениха доста хапливи реплики, като повечето хора застанаха зад гърба на Илиев. Максим Генчев също не подмина скандала между двамата актьори и изказа своята позиция, като категорично заяви, че повече няма да работи с Ники Илиев.

„Ники Илиев – българският Хенри Фонда! Един от малкото съвременни актьори, който владее “втория план”! Избрах го без видео-проби (кастинг), поканих го за трудната роля – Джам Бол (в превод “много прозорци”). Актьорът прие и се справи скандално блестящо!!!

За жалост повече няма да мога да каня този прекрасен творец в мой филм, простащината победи… а можеше да пресъздаде брилянтни образи на велики български герои и антигерои!

Обръщам се, с цялата суровост на доброто си сърце, към злобните, сърдитите, зависливите и всякакви невежи лумпени да оставят това талантливо момче да радва нормалните хора, ценящи и обичащи родното кино“, заяви Максим Генчев след нелепия коментар на Сърменов за затвореното око на Ники в една от сценитем, където стреля с пушка.

На въпрос защо се отказва от шанса да работи все пак с Ники Илиев, Максим Генчев заяви: „Ще му съсипя кариерата. Гилдията е жесток паразит“. Истината е, че арт средите не приеха филмите на Генчев. Филмът за Левски бе подложен на жестока критика, а сега и този за Ботев се опитват да омаловажат и съсипят труда на целия екип.