НОВО 20! Терористът Дейвид Бодил взе скандално решение, адвокатът му доволен

payimage-566281

Британският гражданин Дейвид Бодил, арестуван в Плевенско, днес се съгласи доброволно да бъде предаден на английските власти.

Тричленен състав на Плевенски окръжен съд днес гледа наказателното дело във връзка с екстрадирането на Дейвид Бодил, който бе заловен в с. Любеново, обл. Плевен.

Същият има издадена Заповед за арест от Великобритания, тъй като е обвинен по Закона за взривните вещества, за което се предвижда наказание доживотен затвор.

При разглеждането днес на делото за екстрадицията Дейвид Борил използва възможността доброволно да се съгласи да бъде предаден на английските власти, което той лично заяви пред съдебния състав.

Адвокатът му Жоро Нинов поясни пред журналисти, че в този случай законът предвижда разследването да продължи по Закона за взривните вещества във Великобритания. По думите на адвоката, личното решение за Дейвид Бодил е изключително благоприятно за него, пред това да се води съдебно дело, ако не пожелае да бъде екстрадиран. Според адвоката разследваният е постъпил разумно.

На същия задържан вчера му бе наложена мярка от съда в Плевен за неотклонение „Задържане под стража“, която той е обжалвал пред Апелативния съд във Велико Търново и тя не е влязла в сила.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории