Йомов проговори за допинг скандала, разказват му играта: Не спирам да тренирам, но…

йомов

Футболистът на ЦСКА Георги Йомов проговори за допинг скандала, в който се забърка.

Както е известно, крилото е със спрени права от 25 август 2022 г., защото около месец по-рано в тялото му бяха намерени следи от забранено за употреба вещество. Тогава пробата беше взета след мача с Македония Гьорче Петров от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите, спечелен от „армейците“ с 4:0.

25-годишният Йомов обясни, че все още чака да бъде изслушан от специализирана комисия, която обаче постоянно измества датата за изправянето му пред Световната антидопингова организация (WADA), което праща нещата в застой.

„Успявам да поддържам форма и се чувствам добре. Не съм спирал да тренирам. Не знам кога ще стане ясно решението на антидопинговата комисия. Чакам да ми се обадят, за да дам показания, но постоянно сменят датите“, обясни пред „Мач Телеграф“ Георги Йомов.

„В момента, в който се обадят, ще се явим. Иначе мен не са ме търсили за абсолютно нищо. Може да се каже, че няма раздвижване по случая. Нещата са в застой. Когато те решат, ще се случи всичко, ние нямаме думата. Всички документи, които са необходими, са дадени. Както е известно, по случая работят професионалисти от швейцарска кантора“, добави Йомов.

Той е заплашен с наказание от 4 години. Фитнес инструктор му е дал абсолютно забранено вещество, което не се продава официално, а се търгува на черния пазар, и помага не за футболните качества на даден състезател, а съдейства за релефа на тялото на спортуващия след фитнес. Йомов въобще не е подозирал, че взима забранен продукт.