Само в 7DniSofia.bg

Кирил Петков си намери майстора пред парламента, народът го нападна: Предател!

kiril petkov

Бившият премиер Кирил Петков бе освиркан пред парламента от протестиращите служители от въглищните централи. Миньори и служители на ТЕЦ-овете в страната се събраха на протест пред Народното събрание срещу затваряте на въглищните мощности. Припомняме, че правителството на Кирил Петков записа в Плана за възстановяване и устойчивост, че страната ни поема ангажимент за затвори централите. Днес в Народното събрание депутатите се опитват да поправят записаното, а след това да поиска и от ЕК да отвори Плана, за да бъде преразгледано запосинато от правителството „Петков“, предава Tribune.bg.

Пред събралото се множество Петков се опита да разкаже за приоритетите на „Продължаваме промяната” и да призове всички да бъдат обединени, но бе заглушен от възгласи: „ууу” и „предател”. Съпредседателят на ПП се опита да каже как в такъв момент трябвало обединение, дори и на регионално ниво, без обаче нито една от съседните ни страни да е давала такива ангажименти.

Темата коментира и народният представител от ГЕРБ Красен Кралев:

„Кирил Петков излезе да говори на протеста пред парламента и трите национални телевизии моментално прекъснаха излъчването. Защо-за да не би да излъчат как Петков беше единственият, чието изказване беше заглушено от освиркванията на протестиращите!

Цензура !? Автоцензура!? Свобода на словото ?! Репортери без граница?!Прокопиев?!“