Софиянци ще блокират Люлин! Пуснаха под домашен арест Ал Газзи, обвинен за убийство заради заря

payimage-566293

„Край, край, край“. Това бяха единствените думи, които майката на убития Илиян Илиев – Наталия, успя да каже, след като разбра, че Софийският апелативен съд пусна с електронна гривна задържания за убийството на сина й Денис Мустафа Камел ал Газзи. Тя и близки на Илиев стягат протест пред блока на мъжа тази вечер.

„Има ли изненадани от поредното странно решение и от действията на Съдебната ни система? Убиецът на Илиян – Денис Ал Гази, днес чу в съдебната зала, че ще бъде пуснат под домашен арест.“ Това написаха близките и приятелите на убития Илиян Илиев и обявиха, че довечера от 19 часа организират протест пред блока на Ал Газзи в столичния кв. „Люлин“.

Ал Газзи бе пуснат с електронна гривна днес от съдиите от Софийския апелативен съд Александър Желязков, Веселин Пенгезов и Атанаска Китипова. Те мотивираха решението с това, че е минала година от убийството. „Налице са данни за безразсъдно и безконтролно ваше поведение“, посочиха още магистратите и обясниха на Ал Газзи, че всяко негово действие ще бъде следено под лупа и ще бъде върнат в ареста дори да излезе пред входната врата.

„Да, това не е държава! Това е територия! Ние, приятелите на Илиян, ще продължим да се борим! До края! Елате и ни подкрепете в протеста ни, който тази вечер ще бъде от 19 часа пред блок 225, където съвсем скоро ще се прибере любителят на ножа Ал Газзи. Ще има и телевизии.

Много хора казаха, че ще реагират при подобна развръзка. Да видим държат ли си на думата! Днес, 19:00 часа, блок 225 в Люлин 2. Очакваме ви! Защото утре на мястото на Илиян може да бъде всеки един от нас! Убийците си остават убийци!“, написаха близките на Илиян.