Страшно е! Задържаха опасен убиец, кандидат-барман. А приятелят му, сервитьор-рецидивист, лежал за…

арест полиция

Полицията в Банско задържа 28-годишен мъж от плевенско село, който мъртво пиян изпотрошил страничните стъкла на паркирани автомобили в центъра на Банско. Радостин Стефанов е зад решетките и не помни какво е направил. Дошъл в града, за да търси работа като барман, посъветван от приятели, които вече работят като персонал в курортния град.

Проверка обаче се натъква на скандалното минало на кандидат-бармана, съобщава Struma.com. Кандидат-барманът е убиец, лежал в затвора за убийство в състояние на афект, има и присъда за грабеж.

Приятелят му, който вече работи в един от ресторантите в курортния град, който е бил с него в нощта на погрома се оказал също бивш затворник, излежавал присъда за трафик на хероин. Случилото се е ярко доказателство, че в ресторантьорският бизнес е истинска криза за персонал.

Собствениците на заведения наемат всякакви хора, временно, докато върви сезонът, без да ги проверяват, да търсят нужните за назначаване на работа документи и квалификации. Това може да се окаже сериозен проблем, тъй като е неясно какви хора обслужват клиентите им. С подобни назначения се застрашава сигурността на туристите, посещаващи заведенията, коментираха работодатели.

Ако въпросният убиец, не бе арестуван заради погрома, който е направил, вероятно днес щеше вече да е на работа в известно заведение в града. В зимния сезон в курортния град пристигат кандидати за работа от цяла България, така че е необходима щателна проверка на това кой кой е.