Иво Ивков стресна „синя“ България: Левски може да понесе сериозни санкции

иво ивков

Изпълнителният директор на Левски Иво Ивков коментира актуалните теми около клуба преди заминаването си за Дубай, където ще се присъедини към лагера на „сините“. Той обясни, че не на този етап не може да се каже, че лицензът е спасен, но допълни, че вчерашното плащане е било много важно, предава Блиц Спорт.

„Сега се намираме в период на междинен мониторинг на УЕФА, свързан с участието ни в евротурнирите. Много е сложно, за да обяснявам в детайли, но не само плащането беше важно, а и цялостния преговорен процес. Вече сме на финалната права, за да погасим голяма част от задълженията и другите да бъдат разсрочени. Никога не сме си правили илюзии, че Левски ще мине метър. Тежко е наследството, но е факт. Нищо не е спасено на този етап. Не е само това плащане – това е поредица от правни и фактически действия, но беше важно да се извърши това плащане. Все още не сме в лицензионен период. Вече сме изчистили всичко в графа задължения, остават единствено отношенията ни с данъчните власти. Преговаряме с тях, но трябваше да се сдобием с необходимите документи от УЕФА, за да бъде централата напълно наясно със ситуацията. Това не е кандидатстване за лиценз, а по-скоро обяснихме защо има забавяне на плащанията. Стъпката вчера беше важна, за да не трябва клубът да приема санкция“, обясни Ивков.

„Безспорнo положението е далеч по-добро в сравнение с преди една година. Разчистихме задълженията към футболисти и бивши треньори. Имаме една добра перспектива в близкото бъдеще, но в същото време, ако не успеем да защитим позицията си, Левски може да понесе сериозни санкции като клуб“, изрази опасенията си шефът в Левски.

„При представянето ми начертахме план, според който Стоилов ще се занимава със спортно-техническите въпроси, докато аз в административно-правните. Идеята е ние така да ръководим клуба, че да бъде всичко прозрачно, но и професионално свършено. Не е лесно да се ръководи предприятие като Левски. Ние взехме де факто фалирал клуб тогава. Ние се стабилизирахме, но винаги казвахме, че това е само първата стъпка. Крайният ни стремеж е чрез представянията на терена да привлечем вниманието на бизнеса, което е и факт. Има интерес от много голям международен холдинг и доколкото аз имам информация този интерес все още е налице и сме на финалната права. Докато не се случи обаче не може да сме спокойни. Пътят назад е кратък“, каза още Иво Ивков.

„Днес трябва да бъде финализиран трансферът на Миланов. Той дойде в един много тежък момент за клуба. Има джентълменско споразумение между него и клубното ръководство, ако пристигне определена оферта към него. Пожелавам му успех. Сделката не е финализирана, тъй като има леки разминавания с арабския клуб, но очаквам, че всичко ще се случи“, обясни той.

„Другото положително е, че в следствие на работата на Мъри и щаба му, имаме много оферти за наши играчи. Преди година имаше нулев интерес. Сега Левски не е толкова притиснат, че да продава на неудовлетворителни цени“, каза още Иво Ивков.

„За политиката с БФС може да адресирате въпроси към Наско Сираков. Не ме интересува кой е президента. За момента се занимавам с доста по-важни за клуба неща. Феновете може да бъдат оптимисти за бъдещето на клуба“, добави Ивков.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории