ЖЕГА В НС! ,,Промяната“ заговориха за кражби, Вежди Рашидов ги разплака: И аз мога да ви обвиня

искрен митев

Кой открадна 1 млрд. лв. за строителството на „Хемус“ – този въпрос беше повдигнат в пленарна зала след пресконференцията на служебния регионален министър Иван Шишков в понеделник, на която той оповести, че има незаконно строителство с публични средства на стойност 1 млрд. лв.

Думата взе Искрен Митев от „Промяната“, който покани колегата си от ГЕРБ Георг Георгиев да обясни по времето на управление на коя партия са били откраднати въпросните средства.

Той цитира изказване на Шишков от пресконференцията, цитирано в медиите. Поиска и самият министър да дойде в парламента, за да обясни на депутатите.

Думите на Митев и по-специално думата „откраднати“ ядоса председателя на парламента Вежди Рашидов, който го призова, когато от трибуната се казва, че са откраднати пари, да се назовават конкретни хора и да бъдат давани на прокурор, защото не било почтено да се хвърлят твърдения в пространството.

„240 човека не са крадци. И аз мога да хвърля такива думи към вас, но не би било честно. Казвате – вие откраднахте 1 млрд. – ами посочете кой и го дайте на прокурор, как така си говорим в българския парламент, затова не влизаме в Шенген. Не хвърляйте такива думи в пространството от трибуната, не е красиво, аз не съм крадец. Моля ви като председател – не говорете по този начин, грозно е“, каза Рашидов.

Думата взе и бившият регионален министър на ГЕРБ Николай Нанков, според когото Асен Василев е единственият, по чието време били откраднати такива суми.

„Когато говорим за осветляване на кражби от компетентни органи, аз съм убеден, че много скоро кражбите от левчето за горивата, кражбите от газа през посредниците ще бъдат осветени“, смята Нанков.

Според Росица Кирилова от ГЕРБ от ПП ръсели „голословни твърдения“.

„Цитирането на непроверени източници от хора, които имат претенции, че са мислещи и добре образовани, няма оправдание. Предполагайки, че всички в тази зала са на ниво средно интелигентни, не намирам оправдание да цитирате това, второ го цитирахте неправилно и невярно, защото сумата 1 млрд. лева е общата стойност на обектите и никъде не се твърди, че тези пари са били откраднати“, каза Кирилова.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории