Само в 7DniSofia.bg

Изпреварваща версия: Президентът Радев дава третия мандат на БСП и Корнелия?!

румен радев

Президентът Румен Радев ще връчи третия проучвателен мандат на парламентарната група на БСП за България – това научих вчера от източник от президентството. Най-вероятно срещата ще стане на 16 януари, понеделник.

Какви са съображенията на държавния глава?

Той не иска да го заподозрат, че налива вода в мелницата на вътрешнопартийната опозиция. И дава шанс на Корнелия Нинова да се яви на конгреса на 11 февруари със заветната президентска папка, за да поиска от делегатите мандат за съставяне на “правителство на националното спасение”.

След хитрия ход на Бойко Борисов да призове Христо Иванов да се номинира за министър- председател и предложената подкрепа от ГЕРБ за кабинет на ДБ в „Продължаваме промяната” са се уплашили от разцепление. Както написах вчера, група депутати около Даниел Лорер настояват да се подкрепи всяка възможност за съставяне на правителство в 48-я парламент, за да се осигури на бизнес-кръговете зад партията участие в усвояване на милионите от националния План за развитие.

Кирил Петков и Асен Василев са против, защото условието народните представители на ГЕРБ-СДС да дадат гласа си за кабинет с мандата на “Демократична България” е те двамата да не са министри.

Соня Колтуклиева, ПИКЗа нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории