Само в 7DniSofia.bg

Скандално! Депутатката от ДБ проговори за терориста Бодил: Помагах му, всеки би направил това

дейвид бодил

28-годишният британски гражданин Дейвид Бодил, издирван с червена бюлетина на Интерпол, е бил задържан днес в село Любеново, община Никопол.

Арестът е извършен в имот, ползван от народния представител от „Демократична България“ Албена Симеонова, която има ферма за биоземеделие в селото, научи медията ни от свои източници.

В настоящия парламент тя е член на комисиите по земеделие и екология.

Пред БНТ Симеонова отрече британецът да е задържан до нейната ферма и заяви, че няма нищо общо с него. Ето какво каза Албена Симеонова:

– Момчето си има негова къща, на дядо му. Там живее на другия край на селото. Няма нищо общо с мен. Единствено съм помогнала да му преведа, да му включат тока и водата в къщата на дядо му.

Т.е. Вие познавате този Дейвид Бодил по принцип?

– Да, познавам го, след Нова година го водих да си плати тока и водата. Но всеки би помогнал на един чужденец, който пристигне в това. Още повече, че дядо му ми беше много близък.

Дядо му живее в България и той е британец, така ли?

– Дядо му Филип и баба му Джани си купиха къща в нашето село на другия край на селото, на тяхно име, няма нищо общо имота с мен.

А този имот граничи ли по някакъв начин с Вашата ферма за биопроизводство?

– Не, не! То е на другия край на селото. Кметицата ме помоли да му преведа, защото никой не говори английски в селото. Аз съм го виждала за половин час.

Изненадва ли ви това, че го издирват британските власти?

– Много ме изненадва, той изглежда изключително нормален.