Ексклузивно! Часове след стрелбата в София: Пускат на свобода стрелеца, ранил полицай от Трето РПУ?!

strelba

Красимир Т., който откри стрелба по сградата на столичното Трето районно, е психичноболен и е освидетелстван вече, затова срещу него няма да започне наказателно производство, предположиха пред Lupa.bg столични ченгета.

Нападателят е с поставена диагноза и трябва да взема медикаменти, научи медията ни. След стрелбата бе закаран в психиатрично лечебно заведение, където ще го стабилизират. След това обаче е възможно да бъде пуснат на свобода.

„Това, че има психично заболяване не означава, че не осъзнава какво прави. Болестите на психиката имат остри фази и ремисии. Възможно е да е в ремисия. Той се е обаждал на 112, за да предупреди, че ще стреля. Това говори за предумисъл. Ще му направят експертиза и съобразно нея ще се разбере дали ще бъде даден на съд”, обясни пред медията ни юристът Даниел Божилов.

Красимир отдавна прави самоделни взривни устройства в мазето на жилището, в което живее в ж.к. „Света Троица”. Има сигнал за това в полицията и униформени са го посетили. Конфискували са му саморъчно направените оръжия. Именно затова днес е решил да им отмъсти.

Красимир откри стрелба по сградата на Трето районно около 8 часа. Ранил е полицай на 44-годишна възраст. Той е с нараняване в областта на лицето. Отказал е хоспитализация.

Стрелецът избяга, но бе заловен на бул. Константин Величков“, а в джобовете му полицаи открили още муниции.